Новини

Кати Микова
  - Кати Микова

Няма нищо по-хубаво от това, когато хората са сплотени, когато има екипност и когато има живец във всяко едно нещо, с което човек се захваща! А, и когато разбиваме стереотипното мислене! Особено, говорейки за ИТ индустрията.

Обикновено, хората смятат тази сфера за скучна. Смятат я за изпълнена единствено с нули и единици, безкрайно време прекарано пред компютърните екрани, изолирайки останалия свят. Но нека ви кажем едно нещо – това не е така!

DSCN0261

Програмирането е толкова изкуство, колкото и всичко останало. То е толкова интересно, колкото всичко останало. То е толкова впечатляващо, колкото всичко останало. А програмистите… Е, програмистите са хора също. Когато чуят думата „програмист“, повечето си представят индивиди, облечени в худита или тениски от някое ИТ събитие или конференция. Мнението за програмистите е, че са различни. Може да е така, но не в отрицателния смисъл на „различното“.  Противно на всеобщите схващания, те не се забиват в тъмни стаички или мазета, където кодят и където са постоянно погълнати от матрицата. Напротив. Програмистите знаят как да се забавляват!

DSCN0264

И за да докажем това си организирахме Game Day в Web Academy – едно приятелско събиране след курсовете. От академици се превърнахме в шахматисти, разцъквахме „Активити“ и се забавлявахме с най-различни „борд геймс“. Събрахме се двадесетина ентусиасти и се забавлявахме цял един ден.

А ето и как ни мина събитийцето, представено съвсем накратко:

  • Кетъринг и хапка-пийка;
  • Игри и смях;
  • Мини хладилник, донесен от нашия курсист Богомил Кузманов;
  • „Не се сърди човече“ с логото на Академията, „изкодено“ и направено по самоинициатива на Златина Троева;
  • Култуви думички и изрази от играта „Активити“, сред които „стискане на носа преди кихане“ и „кална баня“.

DSCN0268

Кои бяха победителите в игрите?

  • В играта Активити – отборът на Данчо, в който бяха Боряна, Костадин и Сашо;
  • В играта Белот – са Данчо и Марин, които надделяха над Костадин и Тихомир;
  • Най-големият победител от всички игри бе нашият Академичен талисман Антония Троева, чието художествено произведение увековечихме на снимка!

Благодарим на всички за страхотния ден! С нетърпение очакваме следващия такъв!

Остави коментар