Новини

Кати Микова
  - Кати Микова

Linux System Administration – Нов Безплатен Курс в Уеб АкадемияЗа никой не е тайна, че Linux набира все повече скорост и става все повече и повече популярен между общностите от програмисти и ИТ бизнесите. Операционната система обхваща различни индустрии, подобрява компютърните среди и е, най-вече, разпространявана под лиценз за отворен код. Тъй като броят на компаниите обръщащи се към Linux нараства значително, търсенето на персонал с опит в Linux е от огромно значение. Намирането и наемането на програмисти, които имат съществено познание и талант, когато става въпрос за работа с тази конкретна операционна система, се превърна не само в истинска конкуренция, но и необходимост. И тъй като в BGO Software и Уеб Академия имаме за цел да подготвим бъдещите ИТ специалисти с най-търсените умения за програмиране, добавянето на Linux System Administration към списъка с безплатни курсове в „Уеб Академия Пловдив“ се превърна в нещо повече от наложително.

Какво ще научат курсистите в нашия курс Linux System Administration?

За да отговорим на нарастващото търсене на тези експерти, Уеб Академия пое ангажимента да предлагаме безплатен Linux System Administration курс. Той се основава на теория, практически примери, личен опит и се води от нашия системен администратор – Иван Ангов. Той има солиден опит в системната, мрежoвата и VoIP администрация. С редица международни сертификати, Иван може безпроблемно да работи с различни видове виртуализации, като Vmware, KVM и OpenVZ.

 

Иван Ангов

 

Стартирайки от най-основополагащото, бъдещите Linux експерти ще се запознаят с ОС, какво означава и за какво служи. Също така ще научат повече за MAC адрес, IP адрес, мрежови протоколи и за какво се използват. Основният фокус на учебния план, разбира се, ще бъде Linux. Разработен за хора, които имат малко или никакви предишно познание във връзка с тази компютърна операционна система, Linux курсът ни ще бъде подкрепен с теория и практика. Той ще обхване различни фундаментални аспекти, инструменти и техники, които се използват често от Linux разработчици, програмисти, сисадмини и други потребители.

След приключване на курса, всеки един ще има отлично познание за Linux, което ще им позволи много лесно да работят със системата и нейните дистрибуции.

Курсът Linux System Administration в Уеб Академия стартира на 05.10.2016 г. и ще продължи до 15.02.2017 г. Повече информация може да бъде намерена на официалната страница на Уеб Академия.

Остави коментар