Новини

Кати Микова
  - Кати Микова

Винаги сме казвали, че няма по-хубаво нещо от това да правиш добро. Да подариш частица щастие на друг. Да излезеш от собствения си свят, за да разбереш този на другите. Хората често бъркат, че ИТ индустрията е обладана единствено от код, програмиране, работа по тежки проекти, сухи тематики, софтуерни събития, бъгове, фиксове и компютри.

Видео от лекциите е достъпно само за сериозните потребители, които са закупили премиум достъп. (25 лв / месец)
Но бъркат!
В ИТ индустрията е пълно с алтруистични примери, които доказват, че доброто прониква навсякъде. Дори и в дънните платки. Понеже твърдо стоим зад онази мекота на човешкото същество – добротата и любовта към другите – ние от Web Academy заедно с нашите уеб академици решихме да се включим в една благотворителна инициатива, наричана „Заедно при баба и дядо.“ Проектът е иницииран през 2017г. от Фондация „Поколения Заедно“. Основната цел? Да върнат щастието, усмивката и чувството за пълноценност на откъснатите от социалната среда възрастни хора.

Всички заедно тази събота, 31.03.2018г., в последния ден от най-непридвидимия месец на годината, решихме да направим нещо съвсем предвидимо за нас – да излезем от познатия ни свят и да се заобиколим поне за ден с хора, които имат какво да ни разкажат за техния собствен.

Видео от лекциите е достъпно само за сериозните потребители, които са закупили премиум достъп. (25 лв / месец)
„Ние не сме просто Академия, а общност и използваме силата на тази общност, за да творим добри дела. Ето защо искам да сложа началото на една нова политика на добротворство в нашата общност, чрез която да се чувстваме съпричастни към проблемите на другите.

Може би не знаете, но в нашата академия имаме курсист, със 100% инвалидност. Той има борбен дух и непоколебима вяра! Той е моят герой. Заради хора като него съм убеден, че да правиш добро има смисъл. АКо те се опитват и дават всичко от себе си, то и останалите го можем. Именно заради това каня и всички други да се включат в благотворителната инициатива на Фондация „Поколения Заедно.“

Йордан Енев, Управител на Web Academy

Вие също може да отделите част от вашето време и да го посветите на другите.

Как и кога?

До 31 май 2018г. посещения се провеждат всяка събота от 09:30 до 12:00ч.

При предварително заявено участие има възможност да се включиш и в организирано през седмицата посещение.

Къде?

Пловдив, Дом за стари хора „Св. Василий Велики“, ул. „Коматевско шосе“ № 28.

Защо да се включиш?

Повече от 50% от възрастните хора, настанени в социални домове, нямат близки роднини или децата и внуците им са далеч в чужбина. Затова на много от тях времето им минава в самота и изолация. Голяма част от възрастните хора обаче са пълни с енергия, способни да бъдат изключително полезни със своите професионални знания и богат житейски опит. А най-хубавото е, че с вълнение биха споделили всичко това на младите си събеседници.

Именно заради това основната цел на благотворителната инициатива е да стопи ледовете между поколенията, като създаде среда на приемственост, социална ангажираност от страна на възрастните и мотивация за младите хора да бъдат полезни на обществото и другите.

Вярваме, че не е трудно да направиш добро. То просто е заразяващо.

Остави коментар