Безплатни курсове по програмиране за начинаещи и напреднали

Програмирай Стара Загора

Една образователна инициатива на “Уеб Академия”, Община Стара Загора и фондация “От Любов към България”, за развитието на ИТ таланти и възраждането на града, като технологичен център на България

За Нас

Създателите на Уеб Академия са екипът от ИТ професионалисти на една от най-динамично развиващите се ИТ компании в България – BGO Software и този на Фондация "От Любов към България". Нашият десет годишен опит в разработването на софтуерни решения за частни и правителствени организации в страната и чужбина, е гаранцията, която ние даваме на всички курсисти в Уеб Академия, които ни се доверяват за техния кариерен избор.

Ние предоставяме възможност на всички с интерес към технологиите, без ограничения откъм пол, възраст и образование, да стартират и развият нова успешна кариера и най-вече да получат възможността да се реализират в родния си град.

-->

Иван Лекушев

Изпълнителен Директор, BGO Software

Ивайло Иванов

Технически Директор, BGO Software

"През последните 10 години, ИТ секторът в България се разраства с близо 15% годишно, а средната заплата в сектора е без аналалог в страната.

За нас “Уеб Академия” е промяната, която искаме да виждаме в България и шанс за всички с мотивация и амбиция, които искат да се присъединят към сектора. Затова нашите курсове са безплатни. Фактът, че зад уеб академията стоят истински професионалисти от BGO Software е гаранция, че нашите курсисти ще получат знания и умения, в стила на най-добрите практики.

За най-изявените курсисти сме подготвили стажантски програми в BGO Software, като по този начин завършваме курса им на обучение и даваме силен старт на новата им кариера. Успех!"

Захари Шиникчиев
УПРАВИТЕЛ НА WEB ACADEMY

Кой съм аз - всичко друго, но не и типичният преподавател от училище или от университета. Винаги съм искал да избягам от клишето, да погледна и представя нещата от всички възможни страни. В моите очи, един бъдещ програмист трябва да бъде изправен не пред бялата дъска, а в реални работни ситуации, да се сблъска с реални задачи.

Защо за мен е много важно един бъдещ програмист да получи внимание - това би му помогнало да изгради работни навици и би го убедило, че няма глупави въпроси, а само незададени. Обучаван в реална работна среда, човек би имал много по-голям шанс максимално бързо да се сработи и приспособи на бъдещото си работно място като програмист.

И не забравяйте - един връх се покорява или с 99% талант и 1% труд, или с 99% труд и 1% талант.

Технологиите, с които работя: Php 5.5/7.0, Phalcon Framework, VueJs, Vuex, React, AngularJs, gulp, grunt, webpack, NodeJs, ExpressJs, jQuery, jquery-ui, HTML5, CSS3, MySql, MariaDb, PostgresDB, RethinkDB, MongoDB, Redis, Laravel 5

Години реален опит: 6 години